Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), 18 – 30 Μαΐου 2021

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 έως 30 Μαΐου 2021, με τη δράση «Αναμνήσεις από τους Δελφούς – Memories from Delphi» και καλεί τους φίλους και τις φίλες του μουσείου να ανακαλέσουν τις μνήμες των Δελφών και αναρτήσουν τα ενθυμήματα αυτά στη σχετική σελίδα-εκδήλωση στο Facebook (DelphiCulture).

Το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», καθώς, μετά την πρωτοφανή κρίση του COVID-19, που έχει πλήξει κάθε πτυχή της ζωής μας, τα μουσεία καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κοινό και να επιβεβαιώσουν με αποφασιστικό τρόπο τον ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. Με την πεποίθηση λοιπόν ότι οι αναμνήσεις ενός ευτυχισμένου παρελθόντος αποτελούν το καλύτερο εφόδιο για την πραγμάτωση ενός δημιουργικού μέλλοντος, αναμένουμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση των δικών σας «δελφικών» στιγμών, ως αναπόσπαστο μέρος της κοινής συλλογικής εμπειρίας. Ευελπιστούμε επίσης, ότι η δράση αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για να ανακτηθεί σταδιακά και να ενδυναμωθεί στην νέα αυτή περίοδο η σχέση όλων μας με τους Δελφούς… Περισσότερες οδηγίες για τη δράση μας θα δοθούν μέσω της σελίδας DelphiCulture στο facebook.

Στις 18 Μαΐου 2021 η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα είναι ελεύθερη.

Το άρθρο Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), 18 – 30 Μαΐου 2021 εμφανίστηκε πρώτα στο Ζω Φωκίδα!.

Αυτή η ανάρτηση κυκλοφόρησε αρχικά στο [SOURCE_NAME]