Απεργία 6 Μαΐου 2021: «Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με αιχμή την πάλη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει σε νομοσχέδιο η Κυβέρνηση»

Απεργία 6 Μαΐου 2021: Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα

Πηγή: 902.gr / 29.4.2021

Στη Φωκίδα, σε σύσκεψη που έγινε με σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και άλλους μαζικούς φορείς υστέρα από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία με αιχμή την πάλη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει σε νομοσχέδιο η κυβέρνηση και αφορά την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, την κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Κυριακής-αργίας για περισσότερους κλάδους καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην Άμφισσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κεχαγιά και οι φορείς και τα σωματεία που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη είναι τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χειριστών, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητας Φωκίδας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Φωκίδας και η Ομάδα Γυναικών Άμφισσας. Επίσης, συμμετοχή στην απεργία της 6ης Μάη έχουν λάβει το Σωματείο Εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη της «Imerys» και το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών και Βοηθών Νομού Φωκίδας.

Το άρθρο Απεργία 6 Μαΐου 2021: «Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με αιχμή την πάλη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει σε νομοσχέδιο η Κυβέρνηση» εμφανίστηκε πρώτα στο Ζω Φωκίδα!.

Αυτή η ανάρτηση κυκλοφόρησε αρχικά στο [SOURCE_NAME]