Εμβολιάζονται σύντομα οι κάτοικοι των Τριζονίων – Γιώργος Καπεντζώνης: Η Δωρίδα βαδίζει σταδιακά προς την «ελευθερία»

Εμβολιάζονται σύντομα οι κάτοικοι των Τριζονίων

Λιδωρίκι, 19/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμβολιάζονται σύντομα όλοι οι κάτοικοι του νησιού Τριζόνια του Δήμου Δωρίδος

Γ. Καπεντζώνης: Η Δωρίδα βαδίζει σταδιακά προς την «ελευθερία».

Οι κάτοικοι των Τριζονίων, του Δήμου Δωρίδος, αναμένεται να εμβολιαστούν άμεσα, σύμφωνα με ενημέρωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς το νησί εντάσσεται στο πρόγραμμα υλοποίησης εμβολιασμού των νησιών της χώρας με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 κατοίκων.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης ο Δήμος Δωρίδος έως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 θα συλλέξει και θα αποστείλει στον αρμόδιο φορέα το σύνολο των στοιχείων των μόνιμων κατοίκων του νησιού, προκειμένου να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός τους  κατά το χρονικό διάστημα από 29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου (θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία).

Ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης με δήλωσή του για τη θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε τα εξής: «Παράλληλα με το σταδιακό εμβολιασμό του πληθυσμού που είναι σε εξέλιξη, η Δωρίδα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχει τη δική της «ελεύθερη» περιοχή από τον covid 19. Τα Τριζόνια, πόλος έλξης επισκεπτών που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται όλο και περισσότερο, εντάσσονται στους εμβολιασμούς των νησιών που έχουν έως 1.000 κατοίκους. Αυτό σημαίνει πως ο πληθυσμός τους θωρακίζεται απέναντι στο ιό, ενώ ταυτόχρονα με την άρση των μέτρων, και την τήρηση του συνόλου των κανόνων προστασίας, θα ανοίξουν τις «πύλες» τους ως ένας ασφαλής τόπος περιμένοντας τους επισκέπτες. Και η Δωρίδα βαδίζει σταδιακά προς την «ελευθερία». 

Το άρθρο Εμβολιάζονται σύντομα οι κάτοικοι των Τριζονίων – Γιώργος Καπεντζώνης: Η Δωρίδα βαδίζει σταδιακά προς την «ελευθερία» εμφανίστηκε πρώτα στο Ζω Φωκίδα!.