Επετειακό Φύλλο για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Εφημερίδα «Τα Σάλωνα», Έκδοση του Συλλόγου των Απανταχού Αμφισσέων «Τα Σάλωνα» (Ολόκληρο το φύλλο)

Χαιρετισμός και ευχαριστίες

Μαζί με όλους τους Έλληνες, ο Σύλλογος των Απανταχού Αμφισσέων «Τα Σάλωνα», θέλησε να τιμήσει ξεχωριστά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.  Περήφανοι για την ιδιαίτερή μας Πατρίδα, η οποία ήταν πρωτοπόρος, πρωταγωνίστρια και σημαιοφόρος στον Αγώνα, αποφασίσαμε να εκδώσουμε ένα Επετειακό Φύλλο της τριμηνιαίας Εφημερίδας του Συλλόγου.

Το Επετειακό μας Φύλλο προσπαθεί να δώσει μια περιεκτική και συμβολική απεικόνιση:

Α. των ιστορικών συντελεστών που προετοίμασαν και που πέτυχαν την Αναγέννηση του Έθνους.

Β. της συμβολής της δικής μας Πατρίδας στον Αγώνα: τους ήρωες, τους τόπους, τα γεγονότα.

Γ. Των επιτευγμάτων της ελευθερίας των Ελλήνων στα διακόσια χρόνια που πέρασαν από τότε.

Δ. Της σημερινής θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή και του οράματος για το μέλλον.

Τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για την τρίτη ενότητα, είναι μια ενδεικτική μόνο συλλογή από Έλληνες που ξεχώρισαν με το δημιουργικό τους έργο, μαζί με σημαντικούς Φιλέλληνες.

Σε κάθε δημιουργικό χώρο αναφέρονται -λόγω χώρου- πέντε μόνο πρόσωπα, με κριτήρια:

  • Την αριστεία, όπως αυτή επιβραβεύτηκε από τους ελλανοδίκες της επιστήμης, της τέχνης, του αθλητισμού, της μουσικής,
  • Την δημοφιλία στο ευρύ κοινό, όπου δεν υπάρχει ιεράρχηση από ειδικούς του χώρου.

Αυτοί που επιλέχτηκαν βρίσκονται στο Φύλλο για την παγκόσμια ή πανελλήνια ακτινοβολία της δημιουργίας τους και γιατί η επιρροή τους δεν ήταν κύρια πολιτική ή κομματική. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί βέβαια με τα δικά του αξιολογικά κριτήρια και ας είναι αυτή η συλλογή μια μικρή ένδειξη και υπόμνηση μόνο.

Το Φύλλο φιλοδοξεί να μεταδώσει το μήνυμα ότι το ελεύθερο Ελληνικό Κράτος έδωσε πάλι στους Έλληνες αυτό που η σκλαβιά τους είχε στερήσει, δηλαδή το σεβασμό της ζωής, της τιμής και της περιουσίας τους, αναπτερώνοντας έτσι τη δημιουργικότητά τους. Έδωσε επίσης στους Έλληνες που ζούσαν σε άλλα εδάφη, ανάμεσα σε ξένες μειοψηφίες ή πλειοψηφίες, την αίσθηση ότι υπάρχει πλέον ένα ασφαλές καταφύγιο για όλο το Έθνος.

Ελπίζουμε οι εικόνες και η θεματογραφία να καταδείξουν, ότι ξεκινώντας με δυσκολία και ξεπερνώντας τεράστιες αντιξοότητες, η Ελλάδα έχει σήμερα μια ζηλευτή θέση στον κόσμο και ότι μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Το Φύλλο θα εκδοθεί με φροντίδα για την αισθητική και υλική του ποιότητα, ώστε να αποτελέσει ένα πολύτιμο αντικείμενο ιστορικής μνήμης και έμπνευσης για το μέλλον στην βιβλιοθήκη μας.

Θα αποσταλεί στα Μέλη του Συλλόγου και τους συνδρομητές της Εφημερίδας μας. Με την συμβολή και την βοήθεια του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας και του Βουλευτή του Νομού μας θα επιδιώξουμε να διανεμηθεί ποσό το δυνατό ευρύτερα, πανελλήνιως αλλά και στο εξωτερικό.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου

Διακομανώλης-Πριγγής Ευάγγελος

< Πάτησε εδώ για να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου >

Χρησιμοποίησε τα βελάκια για να δεις όλες τις σελίδες…
tasalona

Το άρθρο Επετειακό Φύλλο για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Εφημερίδα «Τα Σάλωνα», Έκδοση του Συλλόγου των Απανταχού Αμφισσέων «Τα Σάλωνα» (Ολόκληρο το φύλλο) εμφανίστηκε πρώτα στο Ζω Φωκίδα!.