Η δημοτική αρχή σύρεται και για τη συμμετοχή στο «200 Χρόνια μετά την Επανάσταση – Ελλάδα 2021»

Με Δελτίο Τύπου  (Αρ.24/2021 – 20 Μαρτίου) ο δήμαρχος Δελφών κ. Π. Ταγκαλής μας ενημέρωσε για την κατάθεση πρότασης προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά Μουσεία». Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 477.400,00 ευρώ, υπάγεται στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» και αφορά το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης – Οικία Πανουργιά στην Άμφισσα και το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας υπερψήφισαν την εισήγηση για το παραπάνω πρόγραμμα στην Οικονομική Επιτροπή της 16ης Μαρτίου.

Επειδή είναι καλό να μην έχουμε κοντή μνήμη, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους συνδημότες μας τον αγώνα που  χρειάστηκε να δώσουμε πριν μερικούς μήνες, όταν με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι η δημοτική αρχή είχε λάβει την πολιτική απόφαση να μην συμμετάσχει στο κεντρικό πρόγραμμα των εορτασμών «Ελλάδα 2021».

Βασικό επιχείρημα που διατυπώθηκε τότε εκ μέρους του Δήμου ήταν  ότι εμείς θα κάνουμε δικό μας πρόγραμμα και άλλωστε δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη χρηματοδότηση για τους συμμετέχοντες στον κεντρικό εορτασμό.

Η σφοδρή δική μας αντίδραση – επισυναπτόμενη ανακοίνωση από 18 Σεπτεμβρίου 2020 – καθώς και η σαφέστατη αποδοκιμασία της τοπικής κοινωνίας, «έσωσαν την παρτίδα» την τελευταία στιγμή.

Σήμερα αποδεικνύεται πόσο ολέθριο λάθος θα είχε διαπράξει ο Δήμος μας, αν πέρναγε χωρίς αντίδραση η λογική της σημερινής δημοτικής αρχής. Τελικά και χρηματοδότηση προέκυψε για τους συμμετέχοντες Δήμους στο «Ελλάδα 2021», πέραν των άλλων προφανών λόγων για το υποχρεωτικό της δικής μας συμμετοχής, που μόνο η νυν δημοτική αρχή αδυνατούσε να εντοπίσει…

Όπως και να έχει, και στην περίπτωση αυτή ισχύει πως όταν δεν πιστεύεις κάτι βαθιά και δεν το παλεύεις με πάθος, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι πενιχρά και οι επιδόσεις σου χαμηλές. Η δημοτική αρχή και στο θέμα αυτό σύρεται με το ζόρι και δεν δίνει στον τόπο την έμπνευση και το σχέδιο, που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Αλέξανδρος Κυριακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
«Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών»

Το άρθρο Η δημοτική αρχή σύρεται και για τη συμμετοχή στο «200 Χρόνια μετά την Επανάσταση – Ελλάδα 2021» εμφανίστηκε πρώτα στο Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών.