Η ομάδα στίβου της Αγίας Ευθυμίας, το 1958

Μια πολύ ωραία παλιά φωτογραφία μας έστειλε ο τ. Πρόεδρος του χωριού μας Ανδρέας Σολτάτος. Είναι από το αρχείο του Γιώργου Λουκόπουλου και σ’ αυτή απεικονίζεται η ομάδα στίβου της Αγίας Ευθυμίας, από την συμμετοχή της στους αγώνες που διοργανώνονταν στην Αμυγδαλιά (Πλέσσα) κατά τον εορτασμό της Παναγίας Κουτσουριώτισσας, με έπαθλο για τους νικητές ένα αρνί ή ένα κατσίκι. Η φωτογραφία είναι από τους αγώνες του 1958 και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ομάδα του χωριού μας κέρδισε δώδεκα (12) αμνοερίφια!!!

Ο συγχωριανός μας βαλκανιονίκης στον ακοντισμό Ευθύμιος Λουκόπουλος είχε δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα η οποία σάρωνε τα μετάλλια, σε όποιους αγώνες κι αν συμμετείχε.

Στη φωτογραφία διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: ο αδικοχαμένος Γιώργος Καραηλιάς, Γιώργος Κονιάκος (400 μ.), ο πρόωρα χαμένος Γιώργος Σολτάτος (τριπλούν), Σαντάς (γαμπρός του χωριού μας, πίσω με τη σημαία), Ευθύμιος Λουκόπουλος (ο προπονητής και δημιουργός αυτής της ομάδας), Παναγιώτης Αλεξανδρής (3000μ.) τον οποίο χάσαμε πριν λίγα χρόνια, Γιώργος Λουκόπουλος (ακόντιο), δρομέας από Πλέσσα, Μπάμπης Παύλου (άλμα εις μήκος).

Καθιστοί από αριστερά: άλτης από Καρούτες, Γιάννης Αγγελόπουλος, Νίκος Ηλ. Κόλλιας, Ευθύμιος Καραμέρης (ρίψεις) και Παναγιώτης Καραμέρης.

Μπορείτε να δείτε κι άλλες χαρακτηριστικές παλιές φωτογραφίες από την Αγία Ευθυμία πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ