11 νέα κρούσματα στη Φωκίδα το τελευταίο 24ωρο! 6 σε μαθητές στην Ιτέα

Περισσότερο από πολύ ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην Φωκίδα τις τελευταίες ώρες.

Εκτός από την περιοχή του Λιδωρικίου, στην οποία το πρόβλημα είναι οξύ, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινότητας, 11 νέα κρούσματα ανιχνεύθηκαν στους ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο της Ιτέας εντοπίστηκαν θετικοί άλλοι έξι μαθητές σε ελέγχους που έγιναν χθες στο Κέντρο Υγείας Ιτέας.

Πρόσθετα, σε ελέγχους που έγιναν επίσης στην Ιτέα διαγνώστηκαν θετικοί ένας άνδρας και μία γυναίκα μέσης ηλικίας.

Επιπλέον, σε test που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο της Άμφισσας διαγνώστηκαν άλλοι τρεις φορείς του ιού. Πρόκειται για 14χρονη μαθήτρια, έναν 45χρονο και μία 73χρονη.

Συνολικά, σε 23 μόλις ελέγχους για κορονοϊό σε Άμφισσα και Ιτέα ανιχνεύθηκαν 11 νέες λοιμώξεις, 7 εκ των οποίων αφορούν σε ανήλικους! Αριθμοί που δείχνουν από μόνοι τους την επανάκαμψη της ευρείας διασποράς της νόσου στην περιοχή και την ανάγκη λήψης αποτελεσματικών υγειονομικών μέτρων. 

Την ίδια ώρα πλήρης είναι η ειδική μονάδα νοσηλείας covid στο νοσοκομείο της Άμφισσας, το οποίο επιπλέον είναι και αποδυναμωμένο μετά την παραίτηση του παθολόγου που είχε έρθει πρόσφατα, ενώ πρόβλημα κορεσμού υπάρχει και στη Λαμία, λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων στη Λοκρίδα.

Πηγή: www.fokidanews.gr