Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Φωκίδας: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το δημόσιο ΚΤΕΟ Φωκίδας

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή την πλήρη αντίθεσή μας στην αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Άμφισσα. Η αναστολή λειτουργίας του δεν δικαιολογείται για κανέναν λόγο.

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο πάνω από 100.000 ευρώ κάθε χρόνο και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Φωκίδας οι οποίοι το επιλέγουν στην πλειοψηφία τους για τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Άμφισσας λειτουργεί με το νομικό πλαίσιο που λειτουργούν όλα τα Δημόσια ΚΤΕΟ επί σειρά ετών. Τα έξοδα λειτουργίας του καλύπτονται όπως και τα έξοδα των άλλων υπηρεσιών από την κρατική χρηματοδότηση. Αυτό συμβαίνει από την εποχή που μεταφέρθηκαν από τα υπουργεία οι υπηρεσίες στις Αιρετές Περιφέρειες και μεταφέρθηκαν και τα χρήματα στους λογαριασμούς για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών αυτών.

Ζητάμε να επαναλειτουργήσει το Δημόσιο ΚΤΕΟ το οποίο είναι πιστοποιημένο με ISO, έχει πιστοποιημένους ελεγκτές και για ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται στην περιοχή και δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθούν αλλού στον νομό.

Ζητάμε να επαναλειτουργήσει το Δημόσιο ΚΤΕΟ στο οποίο εφαρμόζονται ειδικές πολιτικές εκπτώσεων σε ευαίσθητες κατηγορίες συμπολιτών μας και ειδικές εκπτώσεις για τα κρατικά και δημόσια οχήματα.

Η κατάργηση υπηρεσιών με σκοπό την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες κάνει την Φωκίδα φτωχότερη και μικρότερη και αφήνει τους κατοίκους της με λιγότερες δυνατότητες επιλογής και οικονομικά πιο αδύναμους να αντιδράσουν στην μονοπωλιακή θέσπιση τιμών του ιδιώτη.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να ανοίξει την υπηρεσία που του εμπιστεύθηκε το κράτος για να την λειτουργήσει, έτσι ώστε να συνεχίσει το κράτος να έχει έσοδα και να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Φωκίδας.

Σημ: Για τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω, το ΔΣ του Συλλόγου προχωράει την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου σε δίωρη στάση εργασίας, από 11:00 ως 13:00 και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φωκίδας.

Πηγή: www.fokidanews.gr