Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Φωκίδας: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη και στον αγώνα και στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών

Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία βωξίτη της IMERYS στη Φωκίδα, βρίσκονται για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας. Με αυταρχισμό και εκφοβισμό, ακόμα και στα δικαστήρια προσέφυγε κατά προκηρυγμένης στάσης εργασίας του σωματείου τους, επιδιώκει να επιφέρει δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά τους δικαιώματα. Επιδιώκει να διευθετήσει το χρόνο εργασίας καταργώντας το πενθήμερο-οκτάωρο, Δευτέρα με Παρασκευή που είναι κατεκτημένο 40 χρόνια τώρα. Να επιβάλλει δουλειά τα Σάββατα, αύριο ίσως και τις Κυριακές, να δίνεται το παρών στις στοές και όχι στο «51», κάτι που όπως είναι κατανοητό έχει επιπτώσεις στην υγεία και τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Φωκίδας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στα αιτήματα και στον δίκαιο αγώνα τους.

Στήριξη στον αγώνα και στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Φωκίδας είναι αλληλέγγυο στον αγώνα και στηρίζει τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών της πατρίδας μας και της Ομοσπονδίας τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της υγείας του λαού. Είναι δεδομένο ότι μας αφορούν όλους και άμεσα:

– Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.

– Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

– Να μην γίνει καμία εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία.

– Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

– Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους.

– Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.