Επερώτηση του Παρασκευά Δρόσου για την δακοκτονία στη Φωκίδα

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέμα: “Δακοκτονία στην περιφερειακή ενότητα Φωκίδας”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  ιστοσελίδας “iparnassos”, με ημερομηνία 16/2/2021, γίνεται αναφορά στην τεράστια μείωση του ποσού για τη δακοκτονία στη Στερεά  Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός της δακοκτονίας, φαίνεται μειωμένος κατά 750.000, αντί να υπάρξει μια γενναία αύξηση, όπως αναμέναμε σε σχέση με το περσινό κονδύλιο, όπου και τότε υπήρχαν αντιδράσεις και πολλά προβλήματα από τους καλλιεργητές, χωρίς κανένα αποτέλεσμα δυστυχώς.

Ως γνωστόν η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, υποχρεώνεται να διενεργεί τους λιγότερους ψεκασμούς από όλη την περιφέρεια και πολύ φοβάμαι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ενδεχομένως όταν έγινε ο καθορισμός των ψεκασμών ανά περιφερειακή ενότητα, πριν πολλά  χρόνια, στη δική μας περιφερειακή ενότητα είχαμε μειωμένη καρποφορία, για το συγκεκριμένο έτος. Έκτοτε ουδείς ενδιαφέρθηκε από τους υπευθύνους θεματικούς  Αντιπεριφερειάρχες, να διορθώσει αυτό το λάθος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται το υπουργείο εσωτερικών να μειώσει τα κονδύλια της δακοκτονίας και δίνει τη χαριστική βολή στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Ερωτάται ο κ. περιφερειάρχης:

Πως προτίθεται να παρέμβει, για να διορθωθεί αυτή η αδικία σε βάρος τον καλλιεργητών της Φωκίδας, δεδομένου ότι χρειαζόμαστε τη διενέργεια τουλάχιστον τεσσάρων ψεκασμών, αφού φέτος αναμένουμε πλήρη καρποφορία, σε όλους τους ελαιώνες της Φωκίδας;